website-chinflex

Ik maak in de praktijk veel gebruik van Chinflex®. Een techniek waarin ik me de afgelopen jaren heb bijgeschoold en zelf heb ervaren als een zeer complete, fijne behandeling. Het is een massage die gebaseerd is op de oude originele Chinese voetmassage. De Chinezen passen voetmassages, met zeer goede resultaten, al bijna 4000 jaar toe. Hun kennis op dit terrein is dan ook enorm.

Zij gebruiken deze massages om tot op hoge leeftijd vitaal te blijven, om hun gezondheid te behouden en als er toch klachten zijn deze te verminderen of te verhelpen.

In een Chinflex® massage worden 2 systemen tot 1 geheel gecombineerd:

  1. De reflexzones op de voeten, die corresponderen met de bijbehorende organen, weefsels en spieren, worden gemasseerd.
  2. De meridiaanbanen en acupunctuurpunten op de voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd. Meridianen vormen samen met de acupunctuurpunten een energetisch systeem waardoor ze het hele lichaam van energie kunnen voorzien.

De combinatie van deze 2 technieken zorgt ervoor dat het lichaam weer in balans komt en de kans krijgt te herstellen. Afgezien daarvan is het een bijzonder prettige, intensieve massage van de voeten tot en met de knieën die zorgt voor een diepe ontspanning. Lichaam en geest komen tot rust en de energiedoorstroming in het lichaam wordt gestimuleerd.